Çalışmalarımızdaki en büyük referansımız, geride bıraktığımız başarı dolu

Mercotac Doner Konnektorler

Döner Konnektörler ile Enerji / Veri İletiminde Mükemmele Doğru Yolculuk
Mercotac, müşterilerine dünya çapında hizmet verebilmek ve onların ihtiyaçlarını en kısa sürede karşılayabilmek için ABD dışında distribütörlük ağını desteklemektedir. İmaj Teknik San. Tic. Ltd. Şti., firmanın Türkiye ve Balkan ülkeleri temsilciliğini 3 yılı aşkın süredir başarıyla yapıyor.

 Yüksek kaliteli döner elektrik konnektörleri, 1978’den beri ABD´de Mercotac firması tarafından üretilmektedir.

Mercotac döner elektrik konektörleri; tekstil, paketleme-ambalaj ve dokuma sanayileri başta olmak üzere çok geniş bir alanda, endüstriyel makina uygulamaları ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilmiştir.

 


Eski tip iletim bileziği

 

Pek çok Mercotac kullanıcısı, bu konnektörlerle tanışmadan önce eski tip standart fırça tarzı toplayıcıları kullanmaktaydılar.

 Mercotac döner konnektörler, fırça- bilezik tarzı toplayıcıların hareketli kontağına benzemeyen bir tasarım ilkesinden yararlanır. Mercotac konnektörlerin tasarımıyla üstün performans mümkün kılınmıştır. Elektriksel iletim yolu, kontaklara moleküler olarak bağlanmış sıvı metaldir. Enerji / veri iletimi, kontağa moleküler olarak yapıştırılmış akışkan metal sıvı cıva vasıtasıyla sağlanır. Böylece, statik alandan döner alana ya da döner alandan statik alana her türlü veri en yüksek kalite ve doğrulukta iletilir. İletim esnasında ürünün içine hapsedilmiş olan cıva; kontaklar arasında hiçbir aşınmaya sebebiyet vermeksizin elektriksel bağlantıyı sağlar. Böylece, sürtünme ve ark önlenmekle birlikte ses izolasyonu ve şeffaf bir iletim yolu sağlanmış olur. Bu nedenle kullanıcıya ürünü, sorunsuzca yüzlerce milyon devire kadar çalıştırabilme imkanı sunulmuştur.
Yeni tip iletim bileziği

Mercotac konnektörlerin en önemli uygulama alanlarından biri de ambalaj ve paketleme makineleridir. Mercotac konnektörler, senelerdir ambalaj ve paketleme sistemlerinde güvenle kullanılmıştır. Çoğu paketleme makinesi; paketleri doldurulduktan hemen sonra kapatmak için kullanılan, ısıtılmış olan hareketli parçaların bağlantısını sağlayabilmek amacıyla, komütatör veya eski tip toplayıcı kontak bilezikler kullanır. Akımı ısıtılan elementlere iletmenin yanında sıcaklık bilgisi bir kontroller ile okunarak korunmalı ve sinyal minimum elektriksel gürültüyle iletilmelidir. Güç ve sinyalin aynı döner elektriksel konnektörden geçmesi, makinenin içine kurulan konnektör parçalarının sayısını azaltacağından, arzu edilen bir durumdur. Mercotac modüler serisi, bu tip uygulamalar için idealdir. Hem güç, hem de sinyal tek bir konnektörün içinden sıfıra yakın elektriksel gürültüyle iletilir. Böylece, kesin sıcaklık kontrolü ve güvenilir güç iletimi sağlanır.

 Enerji / veri iletimi, kontağa moleküler olarak yapıştırılmış akışkan metal sıvı cıva vasıtasıyla sağlanır. Böylece statik alandan döner alana ya da döner alandan statik alana her türlü veri en yüksek kalite ve doğrulukta iletilir.

 Neden Mercotac?

• Eski tip toplayıcı kontak bilezikler sinyal iletilirken elektriksel gürültüye sebebiyet verir. Mercotac konnektörleri, sinyali neredeyse sıfıra yakın elektriksel gürültüyle iletir. Bu yüzden güç ve sinyal iletiminde sıkça kullanılır.

• Toplayıcı kontak bileziklerde standat rezistantlar 10 - 20 milliohm civarındadır.

 Mercotac konnektörün rezistansın sıvı metalle ıslanmış kontakları sayesinde 1 miliohm’un altındadır.

• Toplayıcı kontak bilezikler, bakım gerektirir ve zamanla aşınmaya ve kötü ortam şartlarına bağlı olarak sinyal kalitesi düşer.

Mercotac konnektörler, bakım gerektirmez ve sinyal kalitesini zaman içinde kaybetmez.

• Toplayıcı kontak bilezikler, birkaç milyon devir için kullanılabilir.

Mercotac konnektörler, yüzlerce milyon devir boyunca ömürlerini sürdürebilirler. Tüm gözlemlerde belirtilen sınırlar içinde, uygun test koşulları altında bir milyar devirin üzerinde kullanılabildiği saptanmıştır.

• Mükemmele yakın performans ve dayanıklılığının yanında, Mercotac konnektörler ile eski tip kontak bileziklerin kullanım kapasiteleri karşılaştırıldığında, Mercotac konektörlerin çok daha ekonomik olduğu görülür.

 

Mercotac Doner Konnektorler

 

 

Mercotac Doner Konnektorler ürünleri ile uygun rekabetçi fiyatları almak için müşteri temsilcimiz ile  http://www.imajteknik.com.tr/bize-ulasin veya Fiyat teklifi formunu doldurarak mesaj bırakmanız halinde satış muhendislerimiz en kısa zamanda sizinle irtibat kuracaklardır.

 

Mercotac Doner Konnektorler hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.